Městský pivovar Štramberk

http://www.relaxvpodhuri.cz/cs/gastronomie/mestsky-pivovar-stramberk

Právo vařit pivo měl Řád šenkovních měšťanů ve Štramberku už od roku 1359. Místní pivovar byl ale v roce 1868 kvůli svému špatnému stavu zbourán. Po 150 letech na dlouhou tradici navázal Městský pivovar Štramberk, a to přímo na místě, kde se pivo vařilo za dávných časů.

Nyní tak zde můžete ochutnat kvasnicový jedenáctistupňový ležák Trubač a čtrnáctistupňový speciál Ušák, jenž má příchuť známých štramberských uší. Nechybí ale ani švestkové či višňové speciály. Piva se připravují na „starý způsob“.

V budově pivovaru se nachází několik provozoven. V Pivovarské restauraci si můžete prohlédnout historické listiny a fotografie spojené s pivovarnictvím a v Městském pubu reklamní předměty z doby od první republiky až do poválečného období. V Kamenném šenku, který naleznete ve sklepení pivovaru, je pak malé muzeum s funkčním výčepním pultem, jenž pochází ze 30. let minulého století. Dozvíte se zde spoustu informací o historii vaření piva nejen ve Štramberku, ale v celých českých zemích.

Otevírací doba

Od pondělí do čtvrtka je otevřeno od 12 do 22 hodin, v pátek do půlnoci. V sobotu je provozní doba od 10 do 24 hodin, v neděli od 10 do 22 hodin. Exkurze v minipivovaru jsou možné každý den, vždy je ale nutné se objednat minimálně 5 dní dopředu.

Jak se do štramberského pivovaru dostat z Kunčic pod Ondřejníkem?

Cesta je dlouhá necelých 20 kilometrů. Od vily jeďte doprava a na křižovatce znovu doprava. Následovat budou tři kruhové objezdy. Na prvním použijte 3. výjezd, na druhém 1. a na třetím 2. výjezd. Za obcí Vlčovice odbočte vlevo. Z dalšího kruhového objezdu sjeďte 3. výjezdem, ten následující pak projeďte. Po 2 kilometrech odbočte vpravo na Štramberk.

Logo

Kunčice pod Ondřejníkem 772 , 739 13

V případě dotazů nebo rezervací termínu nás kontaktujte: