Beskydský pivovárek

https://www.beskydskypivovarek.cz/

Dlouhé roky neměla obec Ostravice vlastní pivo. To se změnilo až na jaře 2013, kdy se zde otevřel Beskydský pivovárek. Ten nabízí piva nepasterovaná a nefiltrovaná.

Velkou předností beskydského piva je, že je stoprocentně přírodní, takže si zachovává řadu zdraví prospěšných látek. Řídí se kritérii německého zákona o čistotě piva Reinheitsgebot, jenž pochází z roku 1516. Ten říká, že k výrobě piva je možné využívat pouze slad, chmel, kvasnice a vodu. V případě Beskydského pivovárku se jedná hanácký slad, žatecký chmel a vodu z beskydských bystřin.

V nabídce je Beskydský ležák, jenž je vlivem vyššího několikanásobného chmelení velmi hořký, dále polotmavé pivo Zbuj, které lehce chutná po karamelu, piva medová a borůvková, ale také mnoho speciálů. Nechybí ani červené pivo Red Ale a Red IPA nebo velmi tmavá piva.

Otevírací doba

Od neděle do čtvrtka je pivovarská hospůdka otevřena od 10 do 21 hodin, v pátek a v sobotu do 23 hodin. O víkendech se doporučuje rezervovat si stůl předem.

Jak se do pivovárku dostat z Kunčic pod Ondřejníkem?

Cesta je dlouhá 15,5 kilometru. Od vily vyjeďte vpravo a poté se se dejte doleva. Na velké křižovatce se napojte na silnici I. třídy na Ostravici. Pivovárek se nachází na konci obce po pravé straně.

Logo

Kunčice pod Ondřejníkem 772 , 739 13

V případě dotazů nebo rezervací termínu nás kontaktujte: