Muzeum Tatra Kopřivnice

https://www.tatramuseum.cz/

V Technickém muzeu Kopřivnice si můžete prohlédnout šedesátku osobních i nákladních automobilů, ale také jejich jednotlivé součásti. Výstava ukazuje všechny etapy výroby, historický vývoj prvních dopravních vozidel za Rakousko-Uherska, více než stoletou historii automobilismu i průkopnické postupy, díky nimž si kopřivnická automobilka Tatra vytvořila světové jméno.

Mezi nejpopulárnější exponáty patří Präsident, tedy první automobil, který byl sestrojen za Rakousko-Uherska.

Nechybí ani zvláštní vynálezy, prohlédnout si můžete například prototyp motorových saní, vzduchem chlazený motor či motorový vagón Slovenská strela. Milovníci letectví jistě ocení akrobatický dvouplošník Tatra 131.

V Technickém muzeu se nachází také expozice fenomenálních sportovců Emila a Dany Zátopkových, která čítá medaile, trofeje a plakety, ale také fotografie a osobní věci.

Otevírací doba

Otevřeno je po celý rok od úterý do neděle. Od května do září je muzeum přístupné od 9 do 17 hodin, od října do dubna pak od 9 do 16 hodin.

Jak se do muzea dostat z Kunčic pod Ondřejníkem?

Cesta je dlouhá 16 kilometrů. Od vily vyjeďte vpravo a na křižovatce se dejte opět doprava. Na kruhovém objezdu použijte třetí výjezd, na dalším pak první výjezd a na třetím druhý výjezd. Po 6 kilometrech odbočte vlevo. Na následujících dvou kruhových objezdech použijte vždy třetí výjezd.

Logo

Kunčice pod Ondřejníkem 772 , 739 13

V případě dotazů nebo rezervací termínu nás kontaktujte: