Motokáry a skokanské můstky ve Frenštátu pod Radhoštěm

http://www.frenkart.cz/

http://www.skokyfren.cz/

Dvě zajímavé sportovní atrakce naleznete ve Frenštátu pod Radhoštěm. Jedná se o motokáry a pověstné skokanské můstky.

Motokáry

Dráha, na které můžete pořádně prohnat motokáru, je dlouhá 720 metrů. Je tedy nejdelší na celé Moravě. Její šířka je 5 až 10 metrů. Celkem se tu nachází 15 zatáček různé obtížnosti, které prověří, jak jste na tom s řidičským umem. Velkým oživením je nájezdový můstek. O tom, že dráha je kvalitní, svědčí i to, že na ní začínali profesionální jezdci jako Jan Charouz a Adam Lacko.

Velkým plusem je i její umístění, nachází se v lesoparku u výpadovky na Rožnov pod Radhoštěm, takže nabízí krásné výhledy na vrcholky Beskyd.

Skokanské můstky

Skokanský areál Jiřího Rašky začal vznikat po obrovském úspěchu tohoto fenomenálního sportovce na zimních olympijských hrách v Grenoblu v roce 1968. Jako první zde vyrostl můstek s kritickým bodem K=42 a postupně následovaly i další můstky. Nyní jsou v provozu čtyři – K95, K45, K20 a K9, které mají za sebou rekonstrukci a jsou pokryty umělou hmotou, takže je možné z nich skákat i v létě. Pravidelně zde trénuje česká reprezentace – frenštátskými odchovanci jsou i Jaroslav Sakala a Jakub Janda nebo mistr světa Jiří Parma. Na hlavní budově si pak můžete prohlédnout Pamětní desku Jiřího Rašky.

Otevírací doba

Motokárová dráha je v květnu a v červnu v provozu ve všední dny od 16 do 20 hodin a o víkendech od 11 do 20 hodin. Během prázdnin funguje denně od 10 do 20 hodin, od září ve všední dny od 16 do 19 hodin a o víkendech od 11 do 19 hodin, a to v závislosti na počasí.

Skokanský areál je ve všední dny otevřen od 14 do 16 hodin, o víkendech a svátcích od 9 do 16 hodin.

Jak se do Frenštátu pod Radhoštěm dostat z Kunčic pod Ondřejníkem?

Cesta je dlouhá pouhé 4 kilometry. Od vily vyrazte vpravo a na křižovatce odbočte znovu doprava a pak pokračujte stále rovně.

Logo

Kunčice pod Ondřejníkem 772 , 739 13

V případě dotazů nebo rezervací termínu nás kontaktujte: